Belajar Cara Jahit Langsir sendiri di rumah adalah lebih menjimatkan

Kebanyakan orang, setiap tahun mesti kena tukar langsir baru supaya nampak kelainan suasana dalam rumah. Biasanya langsir ditukar setiap tahun iaitu menjelang hari raya. Bagi mereka yang berkemampuan, soal duit semestinya tidak menjadi masalah asalkan suasana rumah mereka cantik. Tetapi bagaimana pula dengan kita yang kurang mampu, juga mahukan kelainan, lagi-lagi hari raya yang disambut setahun sekali.

Apa kata kita buat langsir sendiri atau jahit langsir sendiri. Sudah tentu lebih jimat dan tidak perlu keluarkan belanja yang besar. Design langsir juga ikut citarasa kita sendiri dan semestinya puas hati. Bila sudah pandai jahit langsir sendiri, maka tiada masalah untuk tukar langsir setiap tahun walaupun kurang mampu.

Mula-mula kita belajar cara buat langsir yang ringkas dulu, bila sudah pandai kita buat pula design yang lain. Jom tengok contoh langsir biasa[ringkas] hasil tangan Rohimah Design yang hanya memerlukan modal yang kecil.


Hiasan langsir untuk 2 pintu bilik.Hiasan langsir tingkap.

Kos untuk membuat langsir tidaklah begitu tinggi, bergantung kepada harga kain yang kita pilih. Contoh hiasan 1 langsir tingkap ini modalnya dalam lingkungan rm30 sahaja.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

1 comments:

  1. Promosi sabun Al-Razi, bleh kunjungi blog ni. http://al-razionline.blogspot.my/

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

 

© 2013 Rohimah Design. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top